skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna

www.ePrzepis.eu

Chleb gryczany o smaku pomidorowym

|

Chleb gryczany o smaku pomidorowym


Składniki

3 szklanki mąki gryczanej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki soli
2 szklanki wody
1/2 szklanki sosu pomidorowego(bez kawałków pomidorów)
3 łyżki zakwasu


Wykonanie

1. Wszystkie składniki sypkie mieszamy.
2. Dodajemy zakwas.
3. Sos pomidorowy łączymy z wodą i wlewamy do reszty składników.
4. Całość mieszamy do momentu, aż osiągniemy zwartą kulę. W razie potrzeby należy dodać odrobinę więcej wody lub mąki.
4. Chleb odkładamy na 10 godzin(do wyrośnięcia).
5. Chleb pieczemy w temperaturze 210 stopni przez godzinę.

Smacznego!

Etykiety: Chleby
« Nowszy post
Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kategorie

  • Chleby
  • Ciasta
  • Dodatki i przekąski
  • Domowa mąka
  • Kasza jaglana
  • Koktajle
  • Mięsa
  • Mleko
  • Naleśniki i placki
  • Owoce morza
  • Owsianki
  • Pizza
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkie przekąski
  • Z ryżem
  • Zupy
Copyright (c) 2010 www.ePrzepis.eu. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.