Budyń kokosowy z siemieniem lnianym
Składniki
2 szklanki mleka kokosowego
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki kokosu
1/4 zimnej szklanki wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka cukru brzozowego(ksylitolu)
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki kokosu
1/4 zimnej szklanki wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka cukru brzozowego(ksylitolu)
Wykonanie
1. Do 1/4 szklanki wody dodajemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i dokładnie mieszamy.
2. Do gotującego się mleka dodajemy siemię lniane, cukier oraz wcześniej przygotowaną wodę z mąką. Całość zagotowujemy cały czas mieszając.
3. Po wyłączeniu dalej mieszamy.
2. Do gotującego się mleka dodajemy siemię lniane, cukier oraz wcześniej przygotowaną wodę z mąką. Całość zagotowujemy cały czas mieszając.
3. Po wyłączeniu dalej mieszamy.
Smacznego!