Polędwiczka ze śliwką
Składniki
1 polędwiczka wieprzowa
2 duże ząbki czosnku
150g suszonych śliwek
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie
oliwa
2 duże ząbki czosnku
150g suszonych śliwek
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie
oliwa
Wykonanie
1. Drążymy otwór w środku polędwiczki i napełniamy ją śliwkami.
2. Tworzymy marynatę z czosnku, ziół, soli, pieprzu i oliwy.
3. Polędwiczkę dajemy do marynaty na 3 godziny.
4. Wkładamy do parowaru na około 40 minut.
5. Zamiast parowaru polędwiczkę można upiec w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
2. Tworzymy marynatę z czosnku, ziół, soli, pieprzu i oliwy.
3. Polędwiczkę dajemy do marynaty na 3 godziny.
4. Wkładamy do parowaru na około 40 minut.
5. Zamiast parowaru polędwiczkę można upiec w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
Smacznego!