Margarita na spodzie kukurydzianym
Składniki
Ciasto
2 szklanki mąki kukurydzianej
3 łyżki zakwasu z mąki kukurydzianej
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
łyżeczka oleju
1 szklanka wody
Góra
3 ząbki czosnku
świeża bazylia do smaku
250 g mozzarelli
500 g sos pomidorowy
4 świeże pomidory
sól do smaku2 szklanki mąki kukurydzianej
3 łyżki zakwasu z mąki kukurydzianej
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
łyżeczka oleju
1 szklanka wody
Góra
3 ząbki czosnku
świeża bazylia do smaku
250 g mozzarelli
500 g sos pomidorowy
4 świeże pomidory
oregano do smaku
oliwki do smaku
Wykonanie
Ciasto
1. Mąkę kukurydzianą mieszamy z solą i cukrem.
2. Dodajemy zakwas, olej i wodę.
3. Całość dokładnie wyrabiamy i odkładamy na około 10 godzin.
1. Mąkę kukurydzianą mieszamy z solą i cukrem.
2. Dodajemy zakwas, olej i wodę.
3. Całość dokładnie wyrabiamy i odkładamy na około 10 godzin.
Góra
1. Mieszamy sos pomidorowy z czosnkiem, solą i oregano.
2. Ciasto dajemy na blaszkę(grubość ciasta zależy od upodobania).
3. Smarujemy ciasto połową sosu. Posypujemy startą mozzarellą i układamy pocięte na plasterki pomidory. Całość smarujemy resztą sosu.
Pizzę pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Smacznego!