Tort z galaretek
Składniki
banany, truskawki, brzoskwinie do smaku
3 galaretki czerwone
3 galaretki pomarańczowe
4 łyżki cukru
2 galaretki cytrynowe
1/2 litra mleka kokosowego
6 łyżek żelatyny
3 galaretki pomarańczowe
4 łyżki cukru
2 galaretki cytrynowe
1/2 litra mleka kokosowego
6 łyżek żelatyny
Wykonanie
Warstwa biała
1. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w pół szklanki wody i odstawiamy do ostygnięcia.
2. Mieszamy mleko kokosowe, cukier i rozpuszczoną żelatynę.
Warstwa pomarańczowa
1. 3 pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzątku, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy i dodajemy pokrojone w cząstki brzoskwinie.
Warstwa czerwona
1. 4 łyżki żelatyny rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do ostygnięcia.
2. 1 czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do ostygnięcia.
3. Całość mieszamy wraz ze zmiksowanymi truskawkami.
3. Całość mieszamy wraz ze zmiksowanymi truskawkami.
Warstwa żółta
1. 2 cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy i dodajemy pokrojone w cząstki banany.
Układamy warstwa po warstwie do miski. Po każdej warstwie odstawiamy do lodówki na około godzinę.
Smacznego!