skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna

www.ePrzepis.eu

Margarita na spodzie ryżowym

|

Margarita na spodzie ryżowym



Składniki

Ciasto
2 szklanki mąki ryżowej
3 łyżki zakwasu z mąki ryżowej
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
łyżeczka oleju
1 szklanka wody
Góra
3 ząbki czosnku
świeża bazylia do smaku
250 g mozzarelli
500 g sos pomidorowy
4 świeże pomidory
sól do smaku
oregano do smaku

Wykonanie

Ciasto
1. Mąkę ryżową mieszamy z solą i cukrem.
2. Dodajemy zakwas, olej i wodę.
3. Całość dokładnie wyrabiamy i odkładamy na około 10 godzin.

Góra
1. Mieszamy sos pomidorowy z czosnkiem, solą i oregano.
2. Ciasto dajemy na blaszkę(grubość ciasta zależy od upodobania).
3. Smarujemy ciasto połową sosu. Posypujemy startą mozzarellą i układamy pocięte na plasterki pomidory. Całość smarujemy resztą sosu.

Pizzę pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

Smacznego!

Etykiety: Pizza
« Nowszy post Starszy post »
Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kategorie

  • Chleby
  • Ciasta
  • Dodatki i przekąski
  • Domowa mąka
  • Kasza jaglana
  • Koktajle
  • Mięsa
  • Mleko
  • Naleśniki i placki
  • Owoce morza
  • Owsianki
  • Pizza
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkie przekąski
  • Z ryżem
  • Zupy
Copyright (c) 2010 www.ePrzepis.eu. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.