skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna

www.ePrzepis.eu

Chleb słonecznikowo-ryżowy

|


Chleb słonecznikowo-ryżowy


Składniki

2 szklanki mąki ryżowej
2 szklanka mąki słonecznikowej
2 łyżeczki soli
2,5 szklanki wody
3 łyżki zakwasu gryczanego
1 średniej wielkości ziemniak


Wykonanie

1. Gotujemy ziemniaka.
2. Mąki łączymy z solą.
3. Dodajemy zakwas.
4. Dodajemy wodę, rozgniecionego ziemniaka i mieszamy(wyrabiamy) do momentu, aż osiągniemy zwartą kulę. W razie potrzeby należy dodać odrobinę więcej wody lub mąki.
5. Chleb odkładamy na 10 godzin(do wyrośnięcia).
6. Chleb pieczemy w temperaturze 210 stopni przez godzinę.

Smacznego!

Etykiety: Chleby
« Nowszy post Starszy post »
Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kategorie

  • Chleby
  • Ciasta
  • Dodatki i przekąski
  • Domowa mąka
  • Kasza jaglana
  • Koktajle
  • Mięsa
  • Mleko
  • Naleśniki i placki
  • Owoce morza
  • Owsianki
  • Pizza
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkie przekąski
  • Z ryżem
  • Zupy
Copyright (c) 2010 www.ePrzepis.eu. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.