Wołowina po maderyjsku
Składniki
0,5 kg wołowiny
sól do smaku
pieprz smaku
liść laurowy(całe opakowanie)
3 ząbki czosnku
papryka słodka(może być ostra)
3 łyżki olejusól do smaku
pieprz smaku
liść laurowy(całe opakowanie)
3 ząbki czosnku
papryka słodka(może być ostra)
Wykonanie
1. Przygotowujemy marynatę łącząc olej, sól, pieprz, liść laurowy, paprykę i czosnek.
2. Kroimy i marynujemy wołowinę i odstawiamy na całą noc.
3. Mięso nabijamy na patyk. Każdy kawałek oddzielamy liściem laurowym mocno dociskając każdym kawałkiem mięsa.
4. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
2. Kroimy i marynujemy wołowinę i odstawiamy na całą noc.
3. Mięso nabijamy na patyk. Każdy kawałek oddzielamy liściem laurowym mocno dociskając każdym kawałkiem mięsa.
4. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Smacznego!