Rolada wieprzowa z parowaru
Składniki
1/2 kg schabu lub łopatki
10 dkg boczku
10 dkg ogórka
2 łyżki musztardy
10 dkg wędliny
1 cebula
sól i pieprz do smaku
10 dkg boczku
10 dkg ogórka
2 łyżki musztardy
10 dkg wędliny
1 cebula
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
1. Schab kroimy na plastry, rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
2. Mięso smarujemy musztardą.
3. Boczek, ogórek, wędlinę i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
4. Farsz nakładamy na mięso i zwijamy.
5. Wkładamy do parowaru na około 40 minut.
2. Mięso smarujemy musztardą.
3. Boczek, ogórek, wędlinę i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
4. Farsz nakładamy na mięso i zwijamy.
5. Wkładamy do parowaru na około 40 minut.
Smacznego!