Ciasto orzechowo-czekoladowe
Składniki
4 jajka
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mielonych włoskich orzechów
1 szklanka cukru
1/2 kostki masła
2 czekolady gorzkie
szczypta soli
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mielonych włoskich orzechów
1 szklanka cukru
1/2 kostki masła
2 czekolady gorzkie
szczypta soli
Wykonanie
1. Płatki owsiane zalewamy dwoma szklankami gorącej wody.
2. Ubijamy jajka z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę.
3. Do płatków dodajemy ubite jajka, masło, mielone orzechy i potarte czekolady.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.
2. Ubijamy jajka z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę.
3. Do płatków dodajemy ubite jajka, masło, mielone orzechy i potarte czekolady.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.
Smacznego!