skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna

www.ePrzepis.eu

Ciasto orzechowo-czekoladowe

|

Ciasto orzechowo-czekoladowe


Składniki

4 jajka
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mielonych włoskich orzechów
1 szklanka cukru
1/2 kostki masła
2 czekolady gorzkie
szczypta soli

Wykonanie

1. Płatki owsiane zalewamy dwoma szklankami gorącej wody.
2. Ubijamy jajka z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę.
3. Do płatków dodajemy ubite jajka, masło, mielone orzechy i potarte czekolady.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.

Smacznego!

Etykiety: Ciasta
« Nowszy post Starszy post »
Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kategorie

  • Chleby
  • Ciasta
  • Dodatki i przekąski
  • Domowa mąka
  • Kasza jaglana
  • Koktajle
  • Mięsa
  • Mleko
  • Naleśniki i placki
  • Owoce morza
  • Owsianki
  • Pizza
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkie przekąski
  • Z ryżem
  • Zupy
Copyright (c) 2010 www.ePrzepis.eu. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.