skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna

www.ePrzepis.eu

Chleb orkiszowy

|

Chleb orkiszowy


Składniki

4 szklanki mąki orkiszowej
2 szklanki wody
1 szklanka słonecznika
3 łyżki zakwasu
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka ostropestu
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka czarnuszki

Wykonanie

1. Mąkę łączymy z solą.
2. Dodajemy zakwas, siemię lniane, ostropest czarnuszkę oraz słonecznik. Całość mieszamy.
3. Dodajemy wodę i mieszamy(wyrabiamy).
5. Chleb odkładamy na 10 godzin(do wyrośnięcia).
6. Chleb pieczemy w temperaturze 210 stopni przez godzinę.

Smacznego!

Etykiety: Chleby
« Nowszy post Starszy post »
Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kategorie

  • Chleby
  • Ciasta
  • Dodatki i przekąski
  • Domowa mąka
  • Kasza jaglana
  • Koktajle
  • Mięsa
  • Mleko
  • Naleśniki i placki
  • Owoce morza
  • Owsianki
  • Pizza
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkie przekąski
  • Z ryżem
  • Zupy
Copyright (c) 2010 www.ePrzepis.eu. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.