skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna

www.ePrzepis.eu

Flądra z curry wraz z kaszą jaglaną i warzywami

|

Flądra z curry wraz z kaszą jaglaną i warzywami


Składniki

Ryba
0,5 kg filetu z flądry
curry do smaku
sól do smaku
2 łyżki oleju

Kasza jaglana
1/2 szklanki kaszy jaglanej
2 ząbki czosnku
100 g oliwek
2 pomidora
1 cukinia
1 cebula
1 szklanka wody
sól do smaku
pieprz do smaku
curry do smaku
zioła prowansalskie do smaku
1 łyżka oleju

Wykonanie

Kasza jaglana
1. Gotujemy kaszę z dodatkiem soli i curry.
2. Smażymy cebulę. Dodajemy do niej pokrojoną cukinię i dusimy.
3. Dodajemy pomidory, czosnek, oliwki, zioła, sól i pieprz.
4. Całość dusimy przez 2 minuty i mieszamy razem z kaszą.

Ryba
1. Flądrę marynujemy z curry i solą(do smaku) i odstawiamy na 3 godziny.
2. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.

Rybę podajmy razem z kaszą.

Smacznego!

Etykiety: Kasza jaglana, Ryby
« Nowszy post Starszy post »
Obsługiwane przez usługę Blogger.

Kategorie

  • Chleby
  • Ciasta
  • Dodatki i przekąski
  • Domowa mąka
  • Kasza jaglana
  • Koktajle
  • Mięsa
  • Mleko
  • Naleśniki i placki
  • Owoce morza
  • Owsianki
  • Pizza
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkie przekąski
  • Z ryżem
  • Zupy
Copyright (c) 2010 www.ePrzepis.eu. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.