Flądra z curry wraz z kaszą jaglaną i warzywami
Składniki
Ryba
0,5 kg filetu z flądry
curry do smaku
sól do smaku
2 łyżki oleju
Kasza jaglana
1/2 szklanki kaszy jaglanej
2 ząbki czosnku
100 g oliwek
2 pomidora
1 cukinia
1 cebula
1 szklanka wody
sól do smaku
pieprz do smaku
curry do smaku
zioła prowansalskie do smaku
1 łyżka oleju
curry do smaku
sól do smaku
2 łyżki oleju
Kasza jaglana
1/2 szklanki kaszy jaglanej
2 ząbki czosnku
100 g oliwek
2 pomidora
1 cukinia
1 cebula
1 szklanka wody
sól do smaku
pieprz do smaku
curry do smaku
zioła prowansalskie do smaku
1 łyżka oleju
Wykonanie
Kasza jaglana
1. Gotujemy kaszę z dodatkiem soli i curry.
1. Gotujemy kaszę z dodatkiem soli i curry.
2. Smażymy cebulę. Dodajemy do niej pokrojoną cukinię i dusimy.
3. Dodajemy pomidory, czosnek, oliwki, zioła, sól i pieprz.
4. Całość dusimy przez 2 minuty i mieszamy razem z kaszą.
Ryba
1. Flądrę marynujemy z curry i solą(do smaku) i odstawiamy na 3 godziny.
2. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Rybę podajmy razem z kaszą.
3. Dodajemy pomidory, czosnek, oliwki, zioła, sól i pieprz.
4. Całość dusimy przez 2 minuty i mieszamy razem z kaszą.
Ryba
1. Flądrę marynujemy z curry i solą(do smaku) i odstawiamy na 3 godziny.
2. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.
Rybę podajmy razem z kaszą.
Smacznego!