Sushi
Składniki
2 arkusze wodorostów
1 szklanka ryżu
1 ogórek zielony
1 papryka
100 gram łososia wędzonego
1 awokado
sól
cukier
wasabi
ocet ryżowy
sos sojowy
1 szklanka ryżu
1 ogórek zielony
1 papryka
100 gram łososia wędzonego
1 awokado
sól
cukier
wasabi
ocet ryżowy
sos sojowy
Wykonanie
1. Gotujemy ryż i odstawiamy do wystygnięcia.
2. Do zimnego ryżu dodajemy ocet ryżowy i cukier. Dokładnie mieszamy.
3. Ogórka, paprykę i awokado kroimy w paski.
4. Rozkładamy wodorosty.
5. Układamy ryż i pozostałe składniki.
6. Całość zawijamy tworząc roladkę.
7. Kroimy na kawałki i podajemy z sosem sojowym.
2. Do zimnego ryżu dodajemy ocet ryżowy i cukier. Dokładnie mieszamy.
3. Ogórka, paprykę i awokado kroimy w paski.
4. Rozkładamy wodorosty.
5. Układamy ryż i pozostałe składniki.
6. Całość zawijamy tworząc roladkę.
7. Kroimy na kawałki i podajemy z sosem sojowym.
Smacznego!